NORVÉG FŰTŐPANELEK FELSZERELÉSE

ELEKTROMOS NORVÉG FŰTŐPANELEK FELSZERELÉSE ÉS HELYES ELHELYEZÉSE

Az elektromos norvég fűtőpanelek felszerelése, kis tömege (súly) miatt gipszkarton falnál vagy fa lambériás falburkolatnál sem okoz különös gondot.

Itt normál gipszkartonhoz való nagy menetes tiplit használjunk, faburkolatnál a sima facsavar is elég.

Tégla vagy Ytong falnál általában 6mm-es tiplivel oldható meg a feladat egy egyszerű ütve fúró segítségével.

A norvég  ERP Ready fali fűtőpanelek csomagjában van szerelőkeret vagy más néven fali konzol, melyet a falon rögzítve, arra felakasztható és fixálható maga a panel.

norvég fűtőpanel felszerelése
Adax Wifi fűtőpanel helyes magasságban

FŰTŐPANELEK FELSZERELÉSE – MAGASSÁG

Honlapjainkon illetve a webáruházunkban is mindig szerepel a fűtőpanelek optimális rögzítési magassága, azaz a padlószinttől a panel aljának a távolsága.

Ez szinte kizárólag 10-15 cm!

Miért is? Tudni kell, hogy a forgalmazott fűtőtestek nagy része elektromos konvektor, azaz ventilátor nélkül hozza mozgásba a levegőt a hideg és meleg levegő közti fajsúly-különbséget kihasználva.

Tehát nem mindegy, hogy ezt a hőáramlást milyen elhelyezéssel hozzuk létre. Rossz elhelyezéssel elsősorban a fűtőpanel saját termosztátját csapjuk be, minél feljebb helyezzük, annál magasabb hőmérsékletet mér és hamarabb kapcsol ki, mint szeretnénk.

Továbbá a fűtéssel létrehozott “levegő henger” is feljebb kerül, a lábunk hidegben marad. (fentről szívja be a hideg levegőt)

A termosztát hőérzékelője amúgy is a készülék alján van, hogy a feláramló meleg levegő ne csapja be a termosztátot, mi se csapjuk be rossz elhelyezéssel!

Tehát ezért nem megfelelő a fürdőszobai elhelyezésnél is sokat kérdezett hely, pl. a mosógép felett. Ha nincs hely a falon megfelelő magasságban, akkor csak infrafűtés vagy infra fűtőpanel használata jöhet szóba. De míg az infrapanelek mennyezeti elhelyezése természetes, az infra fűtőpaneleket (ATLANTIC SOLIUS) sem tehetjük túl magasra, hiszen a hőenergia egy része konvekciósan kerül a helyiségbe. (40-50 cm-nél feljebb semmiképp nem ajánlott)

Norvég fűtőpanelek FELSZERELÉSI IRÁNYA

CSAK VÍZSZINTESEN! Boltjainkba szinte minden nap feltett kérdés, hogy függőlegesen rakhatják-e a helyiségbe, mert a megfelelő teljesítményű panel csak így fér el. A komolytalan, de igaz válasz az, hogy igen, csak nem fog fűteni!

Függőleges elhelyezéssel a korszerű fűtőtest már be sem kapcsol, hiszen borulásvédelem van bennük az esetleges mobil elhelyezéshez. Ha ez nem működne, akkor az elfordításkor a norvég fűtőpanel is hasonlóan működne, mintha letakarnánk. A tervezett meleg levegő mennyiség nem tud kiáramlani, a készülék túlfűt és a termosztát azonnal kikapcsol.

Akinek mégis a keskeny helyen történő elhelyezés szükséges, ajánlom pl. a SOLIUS NEO DIGITAL álló kivitelét, akár 2000W teljesítményben is!

FELSZERELÉS HELYE

A felszerelés irányát, magasságát már tudjuk. De nagyon fontos, hogy a szerelésnél vegyük figyelembe, hogy a fűtőpanelben nincs ventilátor, csak lágy hőáramlást tudunk létrehozni.

Azaz, ha sarokba tesszük, vagy a hőáramlást korlátozzuk egy bútor elé helyezésével, akkor bizony a konvekciós hőáramlás lelassul, leáll, a fűtőbetét túlfűt! A termosztát pedig csak a fűtőpanel alján tudja mérni a hőmérsékletet, itt pedig ezt hamar eléri, ha a meleg levegő “megreked” a panel aljánál. (a termosztát érzékelője a fűtőpanel jobb alsó sarkában van.) A panel kikapcsol mielőtt a szobahőmérséklet eléri a kívánt komfort hőfokot! Tehát igyekezzünk minél nagyobb szabad teret adni a fűtőtestnek, előtte és bizony felette is!

SZERELÉSI SEGÍTSÉG AZ EGYES TÍPUSOKNÁL

A norvég Adax Neo fűtőpanel dobozán belül, azt kinyitva találunk egy felszerelési sablont. Ha a fűtőpanelt kivéve a dobozt a falhoz toljuk és kinyitjuk a tetejét, a belső oldalon csak átjelölve a megfelelő helyen már fúrhatjuk is lyukakat a megfelelő magasságban! Még vízmérték sem kell.

Szaküzleteinket, Nordart kiemelt képviseleteinket itt találja: PHF szaküzletek

GARANCIÁLIS HIBÁK BEJELENTÉSE:

+3620 955 2629

Adax Neo, Adax Neo Wifi, Adax Clea Wifi, Glamox és Beha norvég fűtőpanelekre is 5 év cseregarancia vonatkozik, mely 8.000.-Ft/db áron további 3 évvel meghosszabbítható!

Ez azt jelenti, hogy a garanciális időn belül meghibásodott készüléket újra cseréljük. Azaz nem szükséges kivárni a javítási időt sem, legtöbbször futáros cserecsomaggal megy a pár napon belül a hibátlan fűtőpanel. (a futárköltség nincs a szolgáltatásban)