Adax Neo Wifi fűtőpanel – Adax Wifi

ADAX Neo WIFI FŰTŐPANEL – csak okosan!

Adax Neo WiFi fűtőpanel távolról vezérelhető termosztáttal: okos, korszerű, elegáns és takarékos elektromos fűtőtest a 21. század emberei számára. A norvég fűtőpanelek legújabb nemzedéke.

Ez a távoli elérés nemcsak programozhatóságot, hanem az adott helyiség hőmérsékletének ellenőrzését is lehetővé teszi, sőt az applikáció fogyasztásmérést is biztosít használójának.

Magyar nyelvű  applikációval, több éve stabil szerverháttérrel, folyamatosan fejlesztés alatt!

Az Adax Neo Wifi fűtőpanel a norvég fűtőpanelek legújabb, messzemenően a felhasználók igényei alapján kialakított verziója. Ha egy korszerű, okostelefonról távolról is irányítható, és minden enteriőrbe kiválóan illeszkedő megoldást keres, akkor az Adax Wifi a tökéletes választás.

Két változata van, amelyek egymástól csak előlapjukban különböznek, beltartalmuk teljesen egyforma, kerámiamagos alumínium ötvözet konvekciós fűtőbetéttel működnek.

Az Adax Neo Wifi fém előlapos, az Adax Neo paneltől annyiban különbözik esztétikailag, hogy a fém előlap jóval vékonyabb illetve a termosztát felül van, nincs semmilyen kijelző az előlapon és az eddigi fehér szín mellett már gránitszürke és fekete színben érhető el.

adax neo wifi fűtőpanel

Az ADAX CLEA WIFI fűtőpanel edzett üveg előlappal ellátott, fehér vagy fekete színben is elérhető, bár kisebb a teljesítmény választék!

Rejtett nyílások a kiáramló meleg levegőnek

A meleg levegőt kiengedő nyílások a panel hátulján, rejtve találhatóak, azok szemből nem láthatóak, valójában nem is tudjuk, hogy mi fűt valójában. Komoly előny a nem előlapos fűtőtestekkel szemben, hogy az előlap nem melegszik fel jelentősen, így ezek az elektromos fűtőtestek gyerekszobákba is nyugodtabban ajánlhatóak.

Felszerelés és bekapcsolás után a fűtőpanel azonnal képes fűteni a helyiséget. A hőfok, így a szoba hőmérséklete szabályozható a kezelőn található gombok segítségével. A készülék ekkor is ki-be kapcsolva tartja a beállított hőfokot, 0,5 C fokos hiszterézissel működik. Ha ennél bővebb lehetőségeket szeretne, akkor csatlakoztatnia kell a panelt a lakás wifi hálózatához és az applikáció segítségével tudja a programozást elvégezni.

Adax wifi fűtőpanel Távvezérlése

Ha a fűtendő helyiségben elérhető megbízható wifi hálózat, akkor intelligens épületvezérlés nélkül is szabályozhatja távolról a hőmérsékletet. Ehhez mindössze egy (magyar nyelvű! )okostelefonos alkalmazást kell letöltenie (iOS és Android rendszerekre elérhető) és párosítani a készülékeket a helyi wifi hálózattal. Ezután bárhonnan vezérelheti a fűtőpaneleket, programozhatja működésüket és ellenőrizheti az aktuális hőmérsékletet.

Nem szükséges központi egység

Mivel minden Adax Wifi panel beépített wifi vevőegységgel rendelkezik, így Önnek csak a fűtőpanelt kell megvásárolnia, nincs szükség külön központi egység beszerzésére, mint más gyártóknál. Ezáltal lényegesen olcsóbban építheti ki okos fűtését, főleg, ha kisebb lakásról van szó, néhány fűtőtestről.

Cserélhető termosztát

A fűtőpanelben a termosztát könnyen cserélhető, így egy esetleges meghibásodás, vagy későbbi korszerűsítés alkalmával sem kell az egész készüléket cserélni.

adax neo wifi norvég panel
ADAX NEO WIFI panel applikáció
Adax Neo wifi panel

Adax wifi fűtőpanel a Fürdőszobák fűtésére is alkalmas

Az Adax Wifi fűtőpanelek használhatóak fürdőszobákban és egyéb vizes helyiségekben is, IP24-es besorolásuknak köszönhetően fröccsenő víz és pára ellen védettek. Így már nem kell megalkudnia, a fürdőszobában is ugyanolyan fűtőpanele lehet, mint a lakás többi részében.

(Az ADAX NEO széria sajnos csak IP20-as, azaz csak szobában használható!)

Egyszerű kezelés az ADAX WIFI applikációval

A telefonos applikáció rendkívül felhasználóbarát, kezelése percek alatt megtanulható. A főképernyőn egy egyszerű csúszka segítségével állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet, és láthatjuk az éppen aktuális hőmérsékletet is.

Zónásítási lehetőség: Több fűtőpanel használata esetén azokat zónákba rendezhetjük, és eldönthetjük, hogy hány panelt és melyik helyiségekben szeretnénk együtt vezérelni. Így lehetőség van a szobánkénti, emeletenkénti, vagy akár a teljes ház egyidejű szabályozására is.

Heti programok a takarékos beállításokért

Előre beállított heti programok közül választhatunk a minél költséghatékonyabb fűtés érdekében, vagy akár elkészíthetjük saját heti programunkat is az egyedi életritmusunknak megfelelően, akár óránkénti bontásban is. Nagyon hasznos funkció, rengeteg energiát takaríthatunk meg azzal, hogy nem fűtjük feleslegesen a helyiséget.

Az applikáció folyamatos értesítéseket küld nekünk, ha a hőmérséklet egy adott pont alá esik, vagy nyitott ablakot érzékel a rendszer, valamint nyomon követhetjük a fűtőpanelek működését. Így folyamatos visszajelzést kapunk és ellenőrizhetjük a helyiségben zajló folyamatokat távollétünk esetén is.

Természetesen ugyanúgy, mint az alap ADAX NEO, a wifis panel is rendelkezik ablaknyitás érzékelővel és a vezérlése is adaptív, azaz megtanulja a használója szokásait, azaz nemcsak a program szerinti időpontban kezd el fűteni, hanem a beállított időre már a megfelelő szobahőmérséklettel várja használóját.

Így nem kell foglalkoznunk a „felfűtési idővel„, azt az ADAX NEO WIFI panel majd tudja! 🙂

Adax neo wifi norvég fűtőpanel

Adax NEO wifi fűtőpanel – Hol javasolt a használata?

 • Otthonában, ha szeretné mindig az aktuális napi teendőihez és időbeosztásához alakítani a fűtését.
 • Gyerekszobákban, mivel ha a gyerekek megváltoztatják a beállításokat, távolról is vissza tudja állítani a korábbi értékeket.
 • Hétvégi házakban, nyaralókban, hogy mindig kellemes meleg fogadja érkezéskor.
 • Irodákban, üzlethelyiségekben, ahol nem állandó a nyitva tartás és változó az ügyfélforgalom.
 • Hotelekben, kiadó lakásokban, mivel a gyerekzár funkciónak köszönhetően vendégei helyett kizárólag Ön szabályozhatja a helyiségek fűtését.
 • Kiegészítő fűtésként biztonsági tartalék céljából, ami segít ellenőrizni a helyiségben zajló folyamatokat, így képet kap elsődleges fűtése működéséről is.

Adax wifi fűtőpanelek fajtái

Az Adax Neo WiFi hagyományos 330 mm magas (Neo WiFi  H), és extra keskeny, 210 mm magas (Neo Wifi L) kivitelben kapható, ami kirakatok, nagy méretű portálüvegek vagy alacsony terasz parapetek esetén használható.

2020 tavaszától már nemcsak fehér, hanem igen elegáns gránitszürke és gyöngyházfekete színben is forgalmazzuk, 5000.-Ft/db színfelárral.

A készülék normál 230 V-os hálózatról üzemeltethető konnektorhoz csatlakoztatva, vagy direkt bekötéssel. Az Adax Neo WiFi-t fali rögzítésre alkalmas konzollal szállítjuk. Kiegészítő tartóláb vásárlásával (P tartóláb) mobil készülékké alakítható. (jobbra)

A termosztát működési tartománya 5 – 35°C.

Árak: 95 – 115.000.-Ft mérettől függően fehérben, színesben 100 – 120.000.-Ft/db

Teljesítmények: 400-600-800-1000-1200-1400-2000 Watt

adax wifi fűtőpanel fekete
Adax Wifi színes kivitel rendelése

Norvég wifis fűtőpanelek előnyei röviden

 

 • Üzemeltethető mobiltelefon, tablet segítségével interneten keresztül közvetlenül a készülékhez kapcsolódva.
 • Windows, iOS, Android kompatibilis, könnyen kezelhető applikáció
 • Nyomon követheti az aktuális hőmérsékletet, működési állapotot az applikáción keresztül
 • Internetcsatlakozás nélkül elektromos termosztáttal fenntartja a manuálisan programozott hőmérsékleteket.
 • Szerkeszthető, és előre programozható heti/napi beállítások
 • Gazdaságos működés
 • Az LCD kijelzőn megtekinthető a beállított és aktuális hőmérséklet
 • Hiba esetén az applikáció figyelmeztet
 • Energiatakarékos – akár 25% megtakarítás érhető el vele a hagyományos, mechanikus termosztátos konvektorokhoz képest
 • Pontos, csendes és érzékeny

2022-től van forgalomban az Adax Compact Wifi széria, mely 42 cm magasságával jóval rövidebb hosszban érhető el, mint a sima wifi ugyanabban a teljesítményben.

Így megnyílt a lehetőség olyan helyeken is használni a stabil távoli elérés előnyeit, ahol kevés a hely a normál méretű norvég panelek elhelyezésére.

A 2000W kivitelben 140 cm helyett már csak 96 cm a Compact hossza!

További előny, hogy már 2500W kivitelben is rendelhető!

A fehér szín mellet a gránitszürke szín is raktáron van általában!

Elhelyezés, felszerelés

Az Adax Wifi fűtőpanel működése teljesen hasonló az alap NEO működéséhez, fűtési mechanizmusához. Azaz az ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel egyenesen felfelé “nyomja” a meleg levegőt. Ezért az elhelyezésénél fontos, hogy pl. ne legyen felette függöny, mert akkor a meleg az ablak és függöny közé érkezik. Inkább szabad falfelületre tegyük, használjuk ki esztétikai előnyét! Tehát külső falra, ablak alá nem javasolt az elhelyezés, gazdaságosabban használhatjuk belső falon elhelyezve.

Bővebben a témáról itt olvashat oldalunkon: ADAX WIFI fogyasztása, felszerelése

5 év cseregarancia és plusz 3 év garancia is vásárolható!