ADAX ECO norvég fűtőpanel

ADAX ECO norvég fűtőpanel

Az Adax Eco norvég elektromos fűtőpanel a letisztult formák és az egyszerű kezelhetőség tökéletes találkozása.

A tekerőgombos, digitális kijelző nélküli, elektronikus termosztát azok számára kiváló választás, akik az egyszerűség hívei.

Azoknak, akik nem szeretnék elektromos fűtésüket programozni és távolról vezérelni, de minőséget is vásárolnának norvég gyártásban,

5 év cseregaranciával!

Letisztult külsejű, egyszerű kezelésű norvég fűtőpanel!

Hová ajánljuk?

  • Ahol az állandó hőmérséklet tartása az elsődleges, nem szükséges részletes programozás
  • Olyan felhasználók számára, akik egyszerű, tekerőgombos beállítást szeretnének
  • Azoknak, akik kedvező árú, de mégis minőségi, norvég fűtőpanelt szeretnének
  • Fürdőszobákba, mivel IP24-es védelmének köszönhetően fröccsenő víz- és páraálló
Adax Eco norvég fűtőpanel

Az Adax Eco fűtőpanel kezelése

Az Adax Eco beépített termosztáttal rendelkezik. Amikor felszereli és bekapcsolja a fűtőpanelt, az azonnal képes fűteni a helyiséget a beállított hőmérsékletre. Ugyanolyan elven működik (konvekciós fűtés), sőt valószínűleg ugyanolyan kerámiamagos fűtőbetéttel rendelkezik, mint a drágább típusok.

A fűtőpanel oldalán található a főkapcsoló és egy tekerőgomb. A főkapcsoló bekapcsolása után a tekerő segítségével tudja a kívánt hőmérsékletet beállítani.

A beüzemeléssel és beállítással kapcsolatban nincs is más dolga. A fűtőpanel folyamatosan ki-be kapcsolgatva pontosan tartja a kívánt és beállított hőmérsékletet.

Akik a programozható változatot választanák: ADAX NEO
 

2024 januártól elérhető választékunkban az ADAX VP12 sorozat is, mely  tulajdonképp az ADAX ECO kompakt változata, ahogyan már láttuk az Adax Wifi és ADAX Compact Wifi esetében is.

400-2500W teljesítményben érhetőek el itt: ADAX VP12

Norvég fűtőpanelek általában

A norvég fűtőpanelek nem csak a nevükben norvégok, az északi  ország házainak jó részében ilyen fűtési rendszert használnak. Önálló, főfűtésre tervezték őket, de kiegészítő fűtésként is remekül alkalmazhatóak.

Bárhol alkalmazhatóak, ahol elektromos áram van. Ajánlott lakásokba, házakba, nyaralókba, üzlethelyiségekbe. A legtöbb típus fröccsenő víz ellen védett, így fürdőszobák és egyéb vizes helyiségek fűtésére is kiváló megoldás.

A fűtés elve 

A fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, konvekciós elv alapján működik, teljesen hangtalanul, mivel nincs benne ventilátor.

Alul beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és melegítve távozik. Amint a hőmérséklet elérte a kívánt szintet, ki-be kapcsol, ezután a fűtési időszak kb. egyharmadában vesz fel áramot. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag örökös.

Precíz termosztátok

Minden norvég fűtőpanel processzor vezérelt termosztáttal van gyárilag szerelve, amik 0,5 fokos hőmérséklet különbségre reagálnak. Ezáltal a helyiség soha nem lesz sem alul sem túlfűtött, a panel pontosan a beállított hőfokot tartja, minimális hiszterézissel, ezzel energiát spórolva.

Beüzemelés 

Ahogy minden norvég fűtőpanel felszerelése és beüzemelése sem igényel szakembert, úgy az Adax Eco fűtőpanel felszerelését is, bárki otthon könnyedén és gyorsan elvégezheti.

4 csavarral a tartókonzolt a falra erősítve, arra ráakasztva és bepattintva a fűtőpanelt, a gyárilag szerelt dugvillát a hálózatra csatlakoztatva a panel percek alatt használatra kész.

Felhelyezés

A fűtőpaneleket függőleges falfelületre, a padlótól 10-20 cm-re kell elhelyezni. Magasabbra való felszerelésük hatékonyság vesztéssel jár!  Csak vízszintes, fekvő helyzetben működnek megfelelően, függőleges felhelyezésük TILOS!

További tanácsok a fűtőpanelek elhelyezéséhez itt.

5 év gyári cseregarancia

Minden norvég fűtőpanel valóban Norvégiában készül szakértő kezek által és minőségi anyagokból. Nincs bennük semmilyen mozgó vagy kopó alkatrész, nagyon hosszú élettartammal lehet számolni. Mindkét norvég gyártó 5 év teljes körű cseregaranciát vállal a termékeket. Ez azt jelenti, hogy ha a fűtőpanel meghibásodik a garanciális időn belül, Önnek akár 3 munkanap alatt az otthonába kerülhet az új panel, így biztonságban érezheti magát a legkeményebb téli hónapokban is.

Szükséges villamoshálózat

A fűtőpanelek, így az ADAX ECO  üzemeltetéséhez is egy fázisú, 230 V feszültségű hálózat is elegendő, nem szükséges három fázis kiépítése. Az egyes típusokhoz szükséges áramerősséget az adott fűtőpanel termékoldalán találja. Amennyiben több panelt tervez vásárolni, egyeztessen villanyszerelővel, mert szükséges lehet a hálózat fejlesztése is.

Fogyasztás

Az örök kérdés, amire minden ügyfelünk kíváncsi a vásárlás előtt, és amivel senkinek sincs problémája vásárlás után. Előre nagyon nehéz fogyasztási adatokat becsülni, mivel rengeteg tényező befolyásolja. Függ többek között a fűtendő épület fizikai tulajdonságaitól, a külső hőmérséklettől, felhasználói szokásoktól, stb. Oldalunkon itt olvashat róla: FOGYASZTÁS

A rengeteg visszajelzés alapján általánosságban elmondható, hogy egy modernebb cirkó gázfűtéshez képest 0-20 %–al magasabb költséggel kell számolni, de ez is elsősorban a magyarországi jelenlegi energiaárak különbsége miatt van így.

8-12 év árelőny

A költségeket más oldalról is megéri megvizsgálni. Bekerülési költség tekintetében ugyanis a norvég elektromos fűtőpanelek verhetetlenek, egy 50 nm-es lakás fűtése kb 250 000 Ft-ból is megvalósítható, míg egy modern cirkó gázfűtés kiépítése alsó hangon is legalább 1 500 000 Ft. Ha akár 100 000 Ft éves költségbeli is különbséggel számolunk, akkor ezt a különbséget a bekerülési költségen megspórolt összegből 12 évig fedezhetjük. Egy 100 nm-es ház esetében is hasonló számítások után legalább 8 év árelőnyünk van a gázfűtéssel szemben. Fűtési rendszere megtervezésénél mindenképpen vegye számításba, hogy milyen hosszú távon tervez az adott ingatlannal és ez alapján hozza meg a döntését!