FÜRDŐSZOBAI FŰTÉSEK

Norvég fürdőszobai elektromos infra gyorsfűtések, IP24 fűtőpanelek

FÜRDŐSZOBAI FŰTÉSEK – norvég technológia

Gyorsan szeretne meleget vagy állandóan kellemes hőmérsékletet vár el a fürdőszobában?

Norvég fűtési megoldásaink mindkét kérdésre adnak megoldást.

Folyamatos fűtésre beépített termosztátos IP24 védettségű fűtőpaneleket, időszakos használatra halogén gyorsfűtő elektromos készülékeket ajánlunk.

fürdőszobai norvég fűtések

Fürdőszobai elektromos gyorsfűtések, gyorsfűtés normál fűtőpanellel IP24 védettséggel, infrafűtés

Fürdőszobai gyorsfűtő készülék ott szükséges, ahol a fürdőszobáját napközben nem használja vagy az alapfűtés mellett – pl. gyermekfürdetéskor –  fontos lehet a hőmérséklet gyors emelése vagy az azonnali kellemes hőérzet. Ez az elektromos fűtőtest azonnal képes óriási hőt közölni a környezettel, tehát Önnek csak akkor érdemes bekapcsolnia, amikor a fürdőszobát használja.

Ha csak a fűtés jellegét vizsgáljuk, tulajdonképp még egy konvekciós fűtőtest is gyorsfűtésnek mondható, ha az adott helyiség hőigényéhez mérten kellően túlméretezzük. Így bekapcsolás után a lehűlt helyiség viszonylag gyorsan eléri a kívánt hőmérsékletet.

Persze egyszerűbb megoldás az infrafűtés alkalmazása, ahol a teljesítmény mellett a jobb hőérzet is belejátszik a gazdaságosságba és a helytakarékosság sem utolsó szempont egy kicsi fürdőszobában, ha pl. nincs hely a falon.

FONTOS! Attól, hogy egy „gyorsfűtő” készüléket vásárolunk, még nem biztos, hogy jól is fog működni, hiszen megfelelő teljesítmény is kell a gyorsasághoz, azaz a főfűtéshez szükséges teljesítményhez képest túl kell méreteznünk!

Ne várjuk, hogy egy 500W-os fűtőtest felfűti a 10 m2 fürdőnket! Gyorsfűtés, azaz fürdés előtti fürdőszoba bemelegítés elérhető normál, de IP24-es norvég fűtőpanel használatával is! Egy termosztátos készülék is lehet gyorsfűtés, ha jelentősen túlméretezzük. Így lerövidül a felfűtési idő és takarékos lehet a használat. Napközben egy normál (nem fürdési) hőmérsékleten mehet például a Glamox TPVD vagy ADAX WIFI norvég fűtőpanel és fürdés előtt fél órával „feltekerve” kellemes hőmérsékletet kapunk a zuhanyzáshoz akár. (Az előző példával élve  egy 10m2 körüli átlagos hőszigeteltségű vizes helyiségben 1500-2000W fűtőpanel tud  viszonylag gyors felfűtést létrehozni.)

Így több megoldást is kínálunk, ha az elektromos gyorsfűtések használata a cél.

Itthon is rendkívül népszerű az 5 év garanciás, helytakarékos és hangtalanul működő norvég halogénsugárzó!

Központi fűtés vagy fűtőpanelek?

GLAMOX VR sorozat

A fürdőszobákban általában kevés hely áll rendelkezésre fűtőpanel elhelyezésére – a halogénsugárzók ajtó fölé, vagy máshová a helyiség mennyezetéhez közeli helyen kiválóan elhelyezhető.

Ez az elektromos infra hősugárzó percek alatt képes nagy hőt közölni a környezettel, és kellemes hőérzetet is ad a működés folyamán. Tehát Önnek csak akkor (röviddel előtte) érdemes bekapcsolnia, amikor a fürdőszobát használja.

Négy teljesítmény fokozatban használható, azaz kisebb fokozaton állandóan is mehet, tartva egy alaphőmérsékletet. Glamox VR vagy ADAX VR széria néven forgalmazzuk.

Ellenáll a párának, biztonságos, kimondottan vizes helyekre tervezték.

Ritkán használt helyiségekben is jól alkalmazható (raktáriroda, WC, öltöző, szociális helyiség).

Kapható 500, 750 és 1000 Wattos kivitelben, melyekkel teljesítménytől függően kb. 2-8 m2-es fürdőszobát tarthatunk melegen a fürdés alatt átlagos hőszigetelésnél. Hálózati kábellel, dugvillával szereltek, 5 év garanciával.

FONTOS: nem állandó fűtésre tervezték, csak időnkénti használatra.

 ELEKTROMOS FÜRDŐSZOBAI FŰTŐPANELEK – GLAMOX TPVD

A fürdőszobába tervezett konvekciós fűtőtestek termosztátjuknak köszönhetően egyenletes meleget tudnak tartani főfűtésként is. Ott javasolható a használatuk, ahol folyamatosan kellemes meleget akarunk tartani a fürdőben, nemcsak a reggeli és esti tisztálkodási időben fontos a megfelelő hőfok.

GLAMOX fűtőpanelek vízmentes változatait olyan helyekre tervezték, ahol fokozottan ki vannak téve beázás, vagy extrém páratartalom hatásának.

Méretezés

Mivel a fürdőszobai elvárt hőmérséklet nem a szokásos 21-22 C fok, hanem 26-28 Cfok, ezért a teljesítményt is 40-45W/m3 átlagszámmal számoljuk a korrekt fűtéshez még normál hőszigetelésű falszerkezetnél is.

Aki szeretné, hogy emellett még gyorsan is felfűtse a fürdőt, azaz az átlagos hőfokról a fürdési hőre fűtene, akkor méretezzük túl jobban a teljesítményt. Nem fog többet fogyasztani természetesen, hiszen termosztát van rajta.

TPVD sorozat fröccsenő víz elleni védelemmel
Önálló fűtésként alkalmazhatók fürdőszobákban, uszodákban, virágboltokban, üvegházakban és minden olyan helyen, ahol ellen kell állnia a víznek, magas páratartalomnak.
Beépített termosztáttal rendelkeznek, tetszőlegesen beállítható a hőmérséklet 5 és 35°C-fok között.

Külalakra megegyeznek a Glamox TPA sorozatával, de az ET termosztát külön műanyag tokot kapott a maximális víz elleni védelem érdekében.

35cm magas kivitelben készülnek, 400, 600, 800 és 1000W teljesítményben.

2019 végén a sima ET termosztátos verzió kifutott, a DT digitális programozható termosztát található a fürdőszobai változatban is!

NORVÉG FÜRDŐSZOBAI FŰTŐPANELEK – Adax Neo wifi, Compact wifi panelek – GLAMOX WIFI

A néhány éve fejlesztett  ADAX NEO WIFI és természetesen az ADAX WIFI COMPACT norvég fűtőpanelek is tudják már az IP24-es fröccsenő víz elleni védelmet.

Így az egyöntetű dizájnról azoknak sem kell lemondani, akik  IP20-as ADAX NEO-val oldották vagy oldanák meg a fűtést a lakás egyéb helyiségeiben.

Nemcsak fehér, hanem gyöngyházfekete vagy elegáns matt szürkében is kaphatóak!

A teljesítmények a már megszokott széles választékban érhetőek el. 250W – 2000 Wattig. Így akár nagyobb fürdőszobák főfűtése is megoldható. Normál belmagasság és hőszigetelés esetén akár 15-16 m2-es fürdő is nyugodtan befűthető a legnagyobb hidegben is az elvárt 25-26 C fokra.

2023-tól már a Glamox „mindenes” norvég panel is elérhető IP24 wifis kivitelben!

Amennyiben fürdőszobába kellemes meleg padlót is szeretne a megfelelő levegő-hőmérséklet mellett, kérem látogassa meg padlófűtésekkel foglalkozó webáruházunkat itt:

padlofutesuzlet.hu