Glamox fűtőpanel, a mindenes

GLAMOX fűtőpanel a mindenes norvég fűtőpanel

GLAMOX norvég fűtőpanel a legzordabb téli időben is biztonságot és komfortot nyújt használja számára. Gyakorlatilag bárhol megállja a helyét, ott is, ahol az ADAX NEO már nem ajánlott.

Azaz jól és gazdaságosan használható rosszabb hőszigetelésű lakásoknál, házaknál, illetve nagyobb belmagasságú polgári lakásokban, ahol ragaszkodunk a konvekciós fűtéshez.

Miért is jó a Glamox panel?

A Glamox fűtőpanel az norvég Adax gyár legnagyobb múltú terméke, 25 éve bizonyít Norvégia leghidegebb részein is.

Ha vérbeli skandináv műszaki termékre vágyik, mely hosszú időn keresztül garantálja otthonában a biztonságos fűtést, mindezt a lehető leghatékonyabb módon, akkor Önnek a Glamox termékcsalád az ideális megoldás.

glamox norvég panel
GLAMOX norvég panelek méretei

A Glamox fűtőpanel esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, jövőbe mutató, egyúttal örök divatú dizájnt, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.

Norvégia leghidegebb részein tesztelik őket nap, mint nap, ott, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nem csak kedv, vagy szimpátia, hanem létkérdés is.
Mindezt bizonyítja, hogy a norvég gyár 1960 óta gyárt és világszerte forgalmaz ilyen rendszerű fűtőpaneleket. A skandináv országokon kívül szerte Európában és Ázsiában forgalmazzák a GLAMOX fűtőpaneleket.

A kecses skandináv áramvonalas házkialakítás megakadályozza, hogy a kiáramló hő a falra áramoljon, kizárólag a légtérbe juttatja a meleg levegőt. Ezért kifejezetten ajánljuk nagy belmagasságú lakásokba és rosszabb épületfizikai körülmények közé.

A Glamox fűtőpanel legfeltűnőbb tulajdonsága tehát a felső légkivezetés minősége és a relatív nagy hosszúság.

Azonos teljesítménynél ennél hosszabb (szélesebb) fűtőtestet nem találunk e területen, a 2000W teljesítményű TPA20 167 cm hosszú.

A Glamox norvég panel így egy széles sávban indítja felfelé és forgatja meg a levegőt az adott helyiségben, viszonylag alacsony hőmérsékleten, hiszen az adott hőenergiát nagyobb felületen (sávban) adja le.

Így pl. ideális fűtőtestje egy hosszú nappalinak, ahol esetleg két fűtőtest is szükséges a fűtéshez a hosszú falon elhelyezve! A fűtőbetét – ugyanúgy, mint a többi norvég fűtőpanelben – egy kerámiamagos, alumínium lamellákkal megnövelt felületű egység, amely így könnyedén melegíti fel a levegőt, létrehozva a konvekciós fűtést.

Nagyobb belmagasságú lakásokba is a Glamoxot ajánljuk a fentiek miatt, ha valaki ragaszkodik a konvekciós (és norvég) fűtéshez!

Bár ilyen helyeken az infrafűtéssel kombinált valódi fűtőpanelek, például az Atlantic SOLIUS fűtőtestek üzemelnek a leggazdaságosabban.

glamox norvég panel TPA

Konvekciós fűtés a norvég fűtőpaneleknél

Nincs ventilátor és egyéb mozgó alkatrész. Egyszerűen a hideg és meleg levegő fajsúlykülönbsége miatt jön áramlásba a levegő. Teljesen hangtalanul, alig érezhető áramlással működik, de mégis hatékonyan.

Az előre irányuló meleg levegő kiáramlás sokat segít a gazdaságos működéshez olyan elhelyezésnél is, ahol a fűtőtest felett függöny vagy akár egy komolyabb polc van.

Ha egy fűtőpanelt a külső (környezettel érintkező)  falon helyezünk el és a levegő egyenesen felfelé áramlik (pl. Adax Neo vagy sima ADAX panelek), és ráadásul ez a fal nem túl jó hőszigetelésű, akkor a meleg levegő az emelkedés közben a hideg fal közelsége miatt a hőenergiája jó részét már le is adja a környezetnek. Mivel az elektromos konvekciós fűtés folyamán egy levegő henger alakul ki a helyiség belsejében,  a helyiség másik oldalán már jóval kisebb hőmérsékletű a levegő, mint pl. a Glamox panelnél.

Glamox konvekciós fűtése
Konvekciós fűtés a GLAMOX panelnél

Itt a levegő jóval a fal vagy az ablak előtt indul meg fölfelé, a hőenergiája jó részét megtartva. Azaz a Glamox fűtőpanel itt is hatékonyabban,  tud működni, mint a közvetlenül felfelé “dolgozó” panelek, így gazdaságos elektromos fűtés!

Sőt, nagyobb belmagasságú lakásokba (max. 3,5 m) is a Glamoxot ajánljuk a fentiek miatt, ha valaki ragaszkodik a konvekciós (és norvég) fűtéshez!

Hova ajánljuk különösen, amellett, hogy gyakorlatilag mindenhol gazdaságosan működik?

 • Szigeteletlen és/vagy régi épületekbe
 • Nagy alapterületű szobákba
 • Jó állapotú vályogházakba
 • Nagy belmagasságú lakásokba (3-4 m)
 • A Glamox másik különlegessége a cserélhető termosztát. Az ET termosztát (kifutott!) hagyományos kialakítású, tekerős verzió, de természetesen hangtalan működésű elektronikus. Sajnos 2020-ban kivezetésre került a termékválasztékból, azaz már nem rendelhető. Viszont a régi ET termosztátok cserélhetőek a DT verzióra bármikor.

A DT termosztát már digitális kijelzővel ellátott, heti programozásra képes vezérlő! Érzékeli az ablaknyitás illetve adaptív jellegéből adódóan megtanulja, hogy ne csak akkor kezdjen fűteni az ECO hőfokról a Komfortra, amikorra az időpont be van állítva. Akkorra csinál megfelelő hőmérsékletet (komfort hőfok), amikorra beprogramozzuk.

A termosztát 0,5 C fokos hiszterézissel dolgozik, azaz ilyen hőmérséklet változásra reagál. Pl. a termosztátot 22 fokra állítva a szobahőmérsékletet 21,5 és 22,5 C fok között tartja. (Ez nem ugyanaz a szám, mint a termosztát érzékenysége)

2023-as újdonság a wifis verzió, a Glamox WT típus, mely hasonlóan a jól ismert Adax Wifi rendszeréhez, magyar nyelvű és magabiztos működésű! A normál DT verziónál csak 10.000.-Fttal drágább, de a távoli elérés, egy lakás összes paneljének egy applikációból történő irányítása biztosított!

Glamox TPA DT norvég fűtőpanel
glamox konvekciós fűtés

Különlegességek az ERP READY Glamox fűtőpanel DT és WT  termosztátjában:

– Ablaknyitás érzékelő: Bekapcsolása esetén a termosztát érzékeli a nyitott ablakot

– Adaptív indítás: Az előre beállított hőmérsékletet a termosztát a kívánt időre állítja be

– Állandó komfort és csökkentett hőmérséklet érték: ha a beállított heti programtól szeretne eltérni ezt könnyen megteheti ezzel a funkcióval

– 24 órás védelem áramkimaradás esetén (A beállított programot max 24 órás áramkimaradás esetén sem felejti el)

– A kijelző fényerejének automatikus csökkentése, hogy Önt éjszaka se zavarja a LED kijelző

Az ADAX és Glamox termosztátok S5.1 szoftveres szériájára vonatkoznak.

Fürdőszoba fűtésére is alkalmas – Glamox Tpvd

A Glamox TPVD fűtőpanel nyugodtan használható fürdőszobákban és egyéb vizes helyiségekben is. IP24-es besorolásának köszönhetően fröccsenő víz és pára ellen védett. A készülék kinézete teljesen ugyanolyan, mint a sima szobai verzióké, csak a készülék belsejében található víz elleni extra védelem, különös tekintettel a 2019 év végén megjelent DT termosztátos változatra. (A sok éven át forgalmazott tokozott ET termosztátos változat már nem kapható, nem elégítette ki az uniós ERP szabványokat.)

Előnyök, mely minden norvég fűtőpanelre vonatkoznak

 • Bárhol, ahol áram van, 1 nap alatt kialakítható egy teljes lakás fűtése!
 • Tiszta, biztonságos, egyszerűen kezelhető, maximálisan kiszámítható!
 • Régi fűtési rendszerét a legkisebb ráfordítással cserélheti újra, ezáltal pénzt takaríthat meg!
 • Meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is!
 • Központi fűtésrendszerek harmadának áráért kiváló megoldást kap.
 • Karbantartást nem igényel!

5 év cseregarancia és plusz 3 év garancia is vásárolható!

A GLAMOX norvég fűtőpanelek fogyasztásáról és felszerelésükről itt írunk bővebben:

FŰTŐPANELEK  FELSZERELÉSE

A GLAMOX norvég fűtőpanelek aktuális árait webáruházunkban találja!