Elektromos fűtés előnyei

Elektromos fűtés előnyei más rendszerekhez képest

Az építőipar fejlődési irányából már látszik, hogy az energiatakarékos új házak fűtésigénye olyan kicsi, hogy a „divatos” hőszivattyús vagy geotermikus fűtések és a „csöves-szivattyús” fűtésrendszerek alkalmazása inkább drága és bonyolult hobbivá válik, mert a korszerű elektromos fűtések beruházási költsége töredéke ezeknek, használatuk, karbantartásuk pedig lényegesen egyszerűbb.

Egy hőszivattyús rendszer ára 25-30 év alatt térülhet meg egy egyszerűbb elektromos fűtéshez képest a fűtési költségben… Megéri-e a most kiadott óriási beruházási összeg vagy inkább elköltené másra?

Jövőbeli perspektívát is az elektromos fűtésrendszerek jelentenek, hiszen a későbbiekben – de akár egyszerre is – tovább fejleszthetők napelemes energia ellátással.

Elektromos fűtés előnyei, villanyfűtés előnyei

Az új generációs, intelligens vezérlésű elektromos fűtések alkalmazásával a fogyasztás akár felére csökkenthető a hagyományos villanyfűtésekhez hasonlítva.

Emellett működésük tiszta, zajtalan és elektroszmog mentes (kivéve az infrafilmes rendszereket árnyékolás nélkül alkalmazva), telepítésük egyszerű, fenntartási költségük gyakorlatilag nincs és nem kell tartani még a szénmonoxid mérgezéstől sem.

Megtámogatva mindezt kis beruházásigényükkel, helyiségenkénti vezérelhetőségükkel, komoly alternatívát jelentenek a gázfűtésekkel, különösen a gázkonvektoros fűtésekkel szemben a pillanatnyi rezsiköltségek területén is.

Az infrafűtés kedvező élettani és méregtelenítő hatásai az infraszaunáknak köszönhetően jól ismertek. Emellett a fűtési mechanizmusnak köszönhetően a legtisztább rendszer is, hiszen a port sem keveri a lakáson belül, így allergiás betegségek esetén kedvező körülményeket teremt.

A falakon sem keletkezik páralecsapódás és penész a fűtési elvből kifolyóan, élettartamuk pedig gyakorlatilag korlátlan. Kisebb az energiaveszteség is, mert a kibocsátott sugarak egy része a hullámhosszuk miatt vissza is verődik az ablaküvegről.

 
fűtőpanelek

 RÖVIDEN

– Az elektromos fűtésrendszerek perspektívát jelentenek a jövőben is, hiszen a későbbiekben tovább fejleszthetők akár napelemes energia ellátással kombinálva is!

– A korszerű  elektromos fűtések hatásfoka 96-99%!

– Mivel a gáz ára a változó fűtőérték miatt bizonytalan, az elektromos fűtések  havi költsége pedig viszonylag stabil és tervezhető, az éves üzemeltetési költsége pedig kevesebb is lehet megfelelő tervezés esetén

– Működésük tiszta, zajtalan, és nem kell tartani a szénmonoxid mérgezéstől, nincs melléktermék, nincs koromképződés!

– Semmiféle kémény vagy egyéb kiegészítést nem igényel!

– A gáz vagy más fűtésrendszer beszerelése rengeteg munka és tetemes költség, ugyanakkor a villanyfűtési eszközök gyorsan és egyszerűen felszerelhetőek , akár egy nap alatt is!

– Gyakorlatilag korlátlan élettartamú, mert nem tartalmaz mozgó alkatrészt, beüzemelés után további ráfordítást nem igényel, beleértve az éves karbantartási költségeket!

– Éjszakai (vezérelt) áramról is üzemeltethető!

– Termosztáttal helyiségenként szabályozható a hőmérséklet, pontosan követve a használat igénye szerinti hőigényt !

VÁSÁRLÓINKNAK

Azok igényét is messzemenően ki tudjuk elégíteni, akik korszerűsítenék, egyszerűsítenék és karbantartási költségmentessé tennék már meglévő fűtési rendszerüket anélkül, hogy el kéne fogadniuk a szlogent: „az elektromos fűtés drága”.

Ne csak a havi fűtési költséget nézzük egy fűtésrendszer kialakításánál vagy akár egy helyiség fűtésénél!

Beruházási költség, karbantartási költségek, megújuló energiás ellátás, élettartam, telepítési díj, komfortérzet is legyen szempont!

Azaz energia-hatékony, környezetbarát és közel 100% hatásfokú berendezéseket ajánlunk!

Mindenre van gazdaságos megoldásunk, legyen az egy lakás komplett fűtése, egy üzlethelyiség vagy műhely helyi( zónafűtése), egy nagy belmagasságú csarnok temperálása, egy külső rámpafűtés, csövek fagymentesítése, utólagos elektromos padlófűtés, stb., stb.

Hogyan számoljuk egy helyiség fűtési teljesítmény igényét?

 Induljunk ki a legkisebb beruházásigényű fűtőpanelekből. Általános szabályként elfogadható az  átlagos 30-35 Watt/légköbméter teljesítményigény, azaz pl. egy normál belmagasságú, 20 m2-es szobába elég 1 db 2000 Wattos fűtőpanel. Egy helyesen méretezett panel effektíven napi 4-8 órát dolgozik a külső hőmérséklet függvényében, a fogyasztáshoz ebből kell kiindulni. (max.fogyasztás napi: 16 KWh)

Vigyázni kell a méretezéssel, mert ha véletlenül alul méretezi a fűtőpanelt, tehát az nem tudja a kifűteni a helyiséget, akkor mindaddig folyamatosan fog működni a készülék, amíg nem éri el a beállított hőmérsékletet. De mivel ezt nem képes elérni,  folyamatosan fog működni. Például egy helyiségbe kellene a 2000 W-os fűtőpanel, de csak 1000 W-osat szerelnek be, akkor a fogyasztás a 16 kWh helyett 24 kWh lesz a folyamatos működés miatt!


KALKULÁTORUNK


Hasonlítva a gázfogyasztás egész évre szétosztott havidíjas rendszeréhez, kis számolgatással egy átlagos hőszigetelésű (nem rossz) kb. 60 m2-es lakás elektromos fűtési havidíja 18-21.000.– Ft körül alakulhat mostani áramdíjjal!

DE: a pontos igény meghatározásához több adat kell, mert a szám függ a falak, a padló és födém hőszigetelésétől, a nyílászárók fajtájától, a helyiség házon belüli elhelyezkedésétől is , ezért a pontos igényhez, a várható fogyasztás számításához forduljon hozzánk, keresse bemutatótermeinket!

 Hogyan válasszunk az elektromos fűtések közül, mikre gondoljunk ?

1. Beruházási költség:

Hány évig szeretnénk használni? A beruházás pillanatában melyik a legkedvezőbb ár? A megmaradó pénzt hány év alatt fizetnénk ki üzemeltetési költségekre, mennyi a különbség?

2. Üzemeltetési költség:

Évente mennyibe kerül? Hány évig akarjuk használni? Hogy néz ki a költség a használati idő alatt összesen?

3. Karbantartási költség:

Évente mennyit kell karbantartásra költeni és ez  milyen egyéb költségekkel jár?

De a végleges döntés előtt – ha teheti –  keresse fel bemutatótermeinket szaktanácsért , vagy várjuk érdeklődő leveleiket, hívásaikat elérhetőségeink valamelyikén.


Kinek ajánljuk a villanyfűtési megoldásokat a gázos fűtésrendszerekhez viszonyítva, ha „csak” a pillanatnyi költségeket nézzük (figyelmen kívül hagyva az összes más előnyét)?

– elsősorban kisebb, társasházi lakásban élőknek, akár főfűtésnek is

– régi típusú, gázkonvektoros fűtéssel rendelkezőknek komplett cserére

– jól hőszigetelt új építésű házakba

(Ha csak a rezsivel foglalkozunk, FŐFŰTÉSNEK alkalmazva a  villanyfűtés nyilván nem versenyképes egy korszerű kondenzációs kazánnal meghajtott központi fűtéssel vagy a fatüzeléssel sem, nem ajánlható nem korszerűsített régi nagyobb családi házakba sem! Természetesen ez nem vonatkozik  a kiegészítő fűtésként használt villanyfűtésekre)