ADAX NEO fűtőpanel

ADAX NEO fűtőpanel

Az ADAX NEO fűtőpanel amellett, hogy egy elegáns és minden enteriőrbe kiválóan illeszkedő, a szokványostól eltérő elektromos fűtés, a digitális vezérlés és a kiváló hatásfok révén,  a mai fűtőpanelek között az egyik leggazdaságosabb üzemeltetést szavatolja.

Az ADAX  NEO fűtőpanel már Magyarországon is több, mint egy évtizede bizonyítja, hogy az egyik legelegánsabb és legjobban használható norvég fűtőtest. Gyönyörű, több színben elérhető, majdnem mindent tud. De vannak korlátai is: a függőleges meleg levegő kiáramlás miatt rosszabb körülmények közé vagy ablak alá nem javasoljuk az elhelyezését, viszonylag gazdaságtalan működése miatt.

Az ADAX NEO fűtőpanel hagyományos 230 V hálózati feszültségről üzemeltethető, a fűtőpanelben egy egyedi fémösszetételű, kerámia belsőmagos lamellás X keresztmetszetű fűtőbetét és egy elektronikus vezérlés van.

Ezeknek köszönhetően a fűtőpanel képes egyes gázüzemű fűtésrendszerekhez (gázkonvektorok) hasonló üzemeltetési költségekkel működni. 

Adax neo norvég fűtőpanel
Adax Neo norvég fűtőpanel falon elhelyezve

Az ADAX  NEO fűtőpanel sem hagyományos izzószállal működik – ugyanúgy, mint a korszerű elektromos fűtések bármely képviselője -, hanem egy speciális kerámiamagos fűtőbetéttel (2014-től “X” keresztmetszetű, lamellás, továbbfejlesztett változat), amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt és egészségre nincs káros hatása. A fűtésteljesítményt még gazdaságosabbá teszi a precíz elektronikus vezérlés.

A fűtés fajtája konvekciós! Azaz a speciális fűtőbetét nagy felületén felmelegedő levegő a fajsúlykülönbség elvén kering be a fűtendő helyiség teljes területére. Egy meleg levegő henger alakul ki, az áramlás teljesen csendben jön létre, hiszen nincs ventilátor a panelben!

A meleg levegőt kiengedő nyílások a panel hátulján, rejtve találhatóak, azok szemből nem láthatóak, így a letisztult formák erőteljesen hatnak

Ezeknek köszönhetően a fűtőpanel képes egyes gázüzemű fűtésrendszerekhez (gázkonvektorok) hasonló üzemeltetési költségekkel működni.

Adax Neo norvég panel vezérlése, termosztát

A beépített digitális programtermosztát folyamatosan ellenőrzi a fűtendő helyiség hőmérsékletét és szavatolja a program hatékony energiafelhasználását.
Tetszőlegesen beállíthatunk két hőmérsékletet (komfort és takarék), ezeket a nap különböző szakaszaiban váltogathatjuk, ezzel akár 15-25% energiát megtakaríthatunk.

2018-tól az Uniós előírásoknak megfelelően – ERP READY – már szellőztetés érzékeléssel is rendelkezik. Ablaknyitás érzékelője amikor hirtelen hőmérséklet csökkenést tapasztal, kikapcsolja a fűtést, majd megfelelő idő elteltével visszaáll az eredeti programra.

Ha több helyiséget szeretnénk fűteni, akkor sem kell központi rendszerben gondolkodni, mert minden különböző funkciójú helyiségben a használathoz szükséges  optimális hőmérsékletet tudjuk garantálni, ráadásul egymástól függetlenül.

A panel felületén a jobb felső sarokban digitális kijelző kapott helyet, melynek segítségével egyszerűen programozhatóvá válik a termosztát, a panel oldalán elhelyezkedő, rejtett gombok segítségével. Ezekkel tudjuk beállítani a komfort és takarék-hőmérsékletet, az időt, a napokat.

A termosztátot 5 -35 C Fok között állíthatjuk!

Adax neo fűtőpanel termosztát
Adax Neo termosztát és kijelző
Adax Neo színes fűtőpanel

Elhelyezés, alkalmazás, hova nem javasoljuk

Az ADAX norvég fűtőpaneleket saját fali konzollal és dugvillával ellátott vezetékkel szállítjuk.

Optimális elhelyezési magassága 10-20 cm a padlótól vízszintesen!

Minél magasabbra tesszük, annál jobban becsapjuk a fűtőtest termosztátját, amit korrigálni kell. Továbbá egyre magasabbról szívja a melegítendő levegőt és megvan a veszélye, hogy az alsóbb régiókban nem lesz komfortos a hőmérséklet. (max. 40-50 cm még elfogadható esetleg..)

Sok vásárlót és érdeklődőt vonz az a lehetőség, hogy állítva tegyék a falra, mert úgy is nagyon jól néz ki és helytakarékos. De sajnos tényleg csak szép látvány, fűteni függőleges elhelyezéssel nem fog, mert a konvekciós hőáramlás nem tud elindulni, túlmelegszik és kikapcsol. (nem a panel fűt, hanem a mögötte lévő fűtőegység)

Mivel az elkészített meleg levegő közvetlenül felfelé áramlik – nem úgy, mint pl. a GLAMOXNÁL – , ezért függöny alá és hideg külső falra nem javasolt az elhelyezése!

Ablak alatti vagy külső falon történő elhelyezésnél kiáramló levegő ahogy elhalad a hideg felület előtt, már elveszti hőenergiájának jó részét! Igaz, hogy az ablak nem lesz párás, de a fűtés sem lesz túl hatékony, a levegő visszahűl, mielőtt a szoba belsejébe érne. Ezért sok más honlappal ellentétben, mi nem szeretjük az ablak alatti elhelyezést, bármennyire is megszoktuk már a radiátoroknál és gázkonvektornál.

Továbbá nem javasolt a Neo az átlagnál nagyobb (3 m felett) belmagasságú lakások gazdaságos fűtésére sem a felső légkivezetés miatt!

Hol javasoljuk elsősorban az Adax Neo fűtőpanel használatát?

  • Szigetelt, normál belmagasságú (alacsonyabb, mint 3 m) épületekbe, helyiségekbe
  • Modern életterekbe, irodákba, üzlethelyiségekbe, szalonokba
  • Kiemelten igényes enteriőrökbe

Adax fűtőpanelek Fogyasztása, felszerelése

Ha az ADAX önálló fűtésként üzemel, a kívánt hőmérséklet elérése után a termosztát ki-bekapcsolva tartja a beállított hőfokot a helyiségben. A várható fogyasztás számolásához helyes fűtéstechnikai méretezés esetén egy nap alatt max. 8 óra üzemidővel számítolhatunk. (Pl egy 1kw-os fűtőpanel fogyasztása 1 nap alatt kb. 8 kwh lesz 22 C fokos szoba hőmérsékletnél!)

Érdemes kihasználni a vezérlő adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 15-20% energiamegtakarítás érhető el egy hagyományos elektromos konvektorhoz képest! A termosztáttal a hét napjaira egyedi programot állíthat be, az eco és komfort hőmérsékletet programozva.

2018-tól az uniós ERP előírások alapján pedig már szellőztetés vagy más néven ablaknyitás érzékelő is segít a takarékoskodásban (S5 széria)! Itt a vezérlés érzékeli, ha szellőztetéskor hirtelen nagyot esik a belső hőmérséklet és ilyenkor egy időre kikapcsolja a fűtést. Utána visszaáll az eredeti programra.

Az Adax fűtőpanelek további előnye, hogy nem szükséges szakember segítsége a felszereléséhez: egyszerűen a falra kell csavarozni a tartókonzolt és felakasztva rá a panelt, bekapcsolni és kész is az adott helyiség fűtésszerelése.

Az elhelyezésben, a csavarok (tiplik) helyének kijelölésében pedig a csomagolás belső oldalán lévő sablon segít. Ezzel már a beruházás pillanatában jelentős összeget takaríthatunk meg a fűtés kiépítésének munkadíján.

Napjainkban egyre nagyobb az igény a kiegészítő (ideiglenes ) fűtésre is. A norvég panelekhez gyártott elegáns lábakat felszerelve a mobilitás is egyszerűen megoldható!

Adax Neo fűtőpanel fogyasztás és felszerelése bővebben honlapunkon:

FOGYASZTÁS

Adax Neo fűtőpanel mobil változat
Adax Neo fűtőpanel mobil kivitelben (lábbal)

Az ADAX NEO fűtőpanel két fajtáját gyártják magassági értelemben

Az NP széria 37 cm magas széria 400W, 600W, 800W, 1000W, 1200W, 1400W, 2000W teljesítményben érhető el.

Az SL (Slim) 20 cm magas kivitel 600, 800, 1000 és 1200Wos teljesítményben rendelhető. Ezeket a paneleket alacsony parapet falú helyiségekbe ajánljuk.

A fűtőpanelek a falsíktól alig állnak el, 8,5 cm a távolság. Az elektromos készülék bekötése mehet a legegyszerűbb módon a 120 cm-es hálózati vezetéken lévő dugvillát bedugjuk és már van is fűtésünk.

Elegánsabb persze, ha a vezetéket elrejtjük: a dugaszoló aljzat lehet a panel mögött vagy direktben kötheti be a villanyszerelő ! Fontos, a dugvilla levágása nem jár garanciavesztéssel!

A panelek felületi hőmérséklete ritkán éri elé az 50 cfokot, ez elsősorban a gravitációs áramlás feltételeitől függ az adott helyiségben.

Ami lényeges: így gyermekszobában is nyugodtan használhatjuk!

Az ADAX NEO norvég fűtőpanel nem hiába design díjas fűtőtest, a más termékeknél megszokott fehér szín mellett itt alap áron 14 színből választhatunk, sőt némi felárral további 184 szín érhető el a RAL skála alapján. Raktárról a négy fix szín (fehér, fekete, piros, szürke) mellet általában a világos bézs szín is elérhető. Az alapáras egyedi színek a fenti képen láthatóak. Mivel egyedi gyártásban készülnek (a megrendelés után, összegyűjtve a megrendeléseket bizonyos időközönként festik a paneleket), így a szállítási idő is viszonylag hosszú, 3-5 hét!

Az egyéb egyedi RAL színek már 10.000.-Ft/db extra árral rendelhetőek 4-5 hetes szállítással, megrendelési előleggel az egyediség miatt!

A teljes színválaszték megtekintéséhez kérjük kattintson ide : ADAX NEO SZÍNEK

Sajnos 2023-tól a problémás beszállítás miatt a különleges színek importját megszüntettük. Raktárról a négy alapszínen kívül még folyamatosan elérhető a világos bézs szín!

5 év cseregarancia és plusz 3 év garancia is vásárolható!

A következő táblákban találja a fehér és alapszínű ADAX NEO norvég fűtőpanelek aktuális árait.

adax neo norvég panel