Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630 995 2237                          Ingyenes tervezés és ajánlatkérés emailben:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Norvég fűtőpanelek

Fűtőpanelek elektromos fűtésteljesítmény kalkulátora, méretezési segédlet

 

A norvég elektromos fűtőpanelek méretezéséhez nagy segítséget nyújt újonnan fejlesztett teljesítmény számító programunk, mely ugyan nem helyettesítheti teljesen egy energetikus által számolt eredményt, de fali fűtőtesteknél jól használható eredményt ad, hiszen a kalkulátor által ajánlott panelek teljesítménye felfelé van kerekítve, így a legnagyobb hidegben sem lehet gond.

Ez a program rengeteg tényezőt (falszerkezet, ablak típus és méret, külső falak száma, stb) vesz figyelembe, az általános 35 W/m3 -rel számoló kalkulátorokat nyugodtan elfelejthetjük!!

Fontos még: Ne higgyük el, hogy egy lakás fűtésteljesítmény igénye bármilyen módon is függ egy korszerű elektromos fűtőkészülék fajtájától, kizárólag a ház tulajdonságaitól függ!

A mai napig is találni olyan reklámot, hogy az illető cég fűtőtestje azért jó, mert a 35 W/m3 helyett elég a 25 W/m3, pedig csak arról van szó, hogy a gyártó országban jobbak az épületek általános hőszigetelési tulajdonságai.


TELJESÍTMÉNY SZÁMÍTÁSI SEGÉD (a képre kattintva érhető el)teljesítmény kalkulator phf

 

Árral, képpel rögtön láthatják az ennek megfelelő teljesítményű konvekciós és infra fűtőtesteket is növekvő árak szerint az olcsóbb norvég fűtőpanelekkel kezdve és kiválasztva az Önnek megfelelő terméket, azokat azonnal is megvásárolhatja.

Fürdőszobai méretezésnél a program a nagyobb hőmérséklet igény (25-28 C fok) miatt nagyobb teljesítmény igénnyel is számol és eredményként a fröccsenő víz elleni védelemmel ellátott készülékeket  találjuk a törölközőszárító radiátorokkal együtt.


Teljes lakás vagy több helyiség számításánál a program természetesen egy kosárba gyűjti a választott termékeket, oda-vissza linkelve a kalkulátor és webshop között, így a végösszeg kedvezmények azonnal láthatóak! Webáruházunkban - mely SSL titkosítással védett - regisztráció nélkül is vásárolhat.


Ha szükségesnek tartják, a véglegesítés előtt kérjük egyeztessen velünk a kalkulátor oldalán található telefonszámok bármelyikén!


Nagy belmagasságú lakásoknál a kapott eredményekből az infrafűtéssel kombinált fűtőpaneleket (Solius) javasoljuk az energia takarékos működés miatt! (3,5 m-nél nagyobb belmagasságnál már a norvég fűtőpanelek nem tudnak gazdaságosan működni

Ez a kalkulátor sem tudja pl. beszámolni a szomszéd lakások hatását, illetve az extrém rossz hőszigetelésű mennyezetet...


Jó tudni, hogy a szükséges és itt ajánlott teljesítmény ahhoz szükséges, hogy a leghidegebb időszakban is a megfelelő belső (szobai) hőmérsékletet el tudjuk érni! Azaz értelemszerű, hogy enyhébb időben nem folyamatosan működnek a fűtőtestek. Tapasztalati tény már, hogy az így tervezett fűtőtestek a téli időszakban átlagosan napi 6-8 órát üzemelnek, azaz a várható fogyasztás így számolható.