Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630 995 2237                          Ingyenes tervezés és ajánlatkérés emailben:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Norvég fűtőpanelek

ADAX NEO norvég fűtőpanel - dizájn díjas széria akár 184 színben


Az ADAX  NEO fűtőpanel már Magyarországon is majd egy évtizede bizonyítja, hogy az egyik legelegánsabb és legjobban használható norvég fűtőtest.

Gyönyörű, sok színben elérhető, majdnem mindent tud. De vannak korlátai is: a függőleges meleg levegő kiáramlás miatt rosszabb körülmények közé vagy ablak alá nem javasoljuk az elhelyezését, viszonylag gazdaságtalan működése miatt.

Miért is?

   Adax Neo norvég fűtőpanel

.

Az ADAX NEO panel amellett, hogy egy gyönyörű, minden enteriőrbe kiválóan illeszkedő, a szokványostól eltérő elektromos fűtés, a digitális vezérlés és a kiváló hatásfok révén,  a mai fűtőpanelek között az ADAX NEO az egyik leggazdaságosabb üzemeltetést szavatolja.


Adax Neo norvég fűtőpanelAz
ADAX NEO fűtőpanel hagyományos 230 V hálózati feszültségről üzemeltethető, a fűtőpanelben egy egyedi fémösszetételű, kerámia belsőmagos lamellás X keresztmetszetű fűtőbetét és egy elektronikus vezérlés van.

Ezeknek köszönhetően a fűtőpanel képes egyes gázüzemű fűtésrendszerekhez (gázkonvektorok) hasonló üzemeltetési költségekkel működni. 

A beépített digitális programtermosztát folyamatosan ellenőrzi a fűtendő helyiség hőmérsékletét és szavatolja a program hatékony energiafelhasználását.
Tetszőlegesen beállíthatunk két hőmérsékletet (komfort és takarék), ezeket a nap különböző szakaszaiban váltogathatjuk, ezzel akár 15-25% energiát megtakaríthatunk.

2018-tól az Uniós előírásoknak megfelelően - ERP READY - már szellőztetés érzékeléssel is rendelkezik. Ablaknyitás érzékelője amikor hirtelen hőmérséklet csökkenést tapasztal, kikapcsolja a fűtést, majd megfelelő idő elteltével visszaáll az eredeti programra.

Ha több helyiséget szeretnénk fűteni, akkor sem kell központi rendszerben gondolkodni, mert minden különböző funkciójú helyiségben a használathoz szükséges  optimális hőmérsékletet tudjuk garantálni, ráadásul egymástól függetlenül.
A kezelőgombok a panel oldalán, rejtve helyezkednek el.

Ezekkel tudjuk beállítani a komfort és takarék-hőmérsékletet, az időt, a napokat. A panel felületén digitális LCD kijelző kapott helyet, melynek segítségével egyszerűen programozhatóvá válik a termosztát.

 

Miért is drágább, mint a többi norvég fűtőpanel? - kérdeztük a főcímben

Adax Neo fűtőpanel

Reméljük a leírásból kiderül. Ha valaki mégis hasonlítaná szeretné pl. a régi VP10 szériához, röviden mindenben jobb.

Anyaghasználat, minőségérzet, fűtőbetét, színválaszték, termosztát, fogyasztás...

Szaküzleteinkben a kérdés egyébként elég ritkán merül fel, mert már egyszerű ránézésre is meggyőző a NEO fölénye:)

 

Elhelyezés, alkalmazás, hova nem javasoljuk

 

Ahogy a többi norvég fűtőpanelnél már megszokhattuk, saját fali konzollal és dugvillával ellátott vezetékkel szállítjuk.

Elhelyezési magassága 10-20 cm a padlótól vízszintesen!

Sok vásárlót és érdeklődőt vonz az a lehetőség, hogy állítva tegyék a falra, mert úgy is nagyon jól néz ki és helytakarékos. De sajnos tényleg csak szép látvány, fűteni függőleges elhelyezéssel nem fog!

Mivel az elkészített meleg levegő közvetlenül felfelé áramlik - nem úgy, mint pl. a GLAMOXNÁL - , ezért függöny alá és hideg külső falra nem javasolt az elhelyezése!

AAdax Neo fűtőpanelszínekblak alatti vagy külső falon történő elhelyezésnél kiáramló levegő ahogy elhalad a hideg felület előtt, már elveszti hőenergiájának jó részét! Igaz, hogy az ablak nem lesz párás, de a fűtés sem lesz túl hatékony, a levegő visszahűl, mielőtt a szoba belsejébe érne.

Továbbá nem javasolt a Neo az átlagnál nagyobb (3 m felett) belmagasságú lakások gazdaságos fűtésére sem a felső légkivezetés miatt!

 

Az ADAX NEO nem véletlenül dizájn díjas!

Nemcsak fehér, hanem alapáron 14 színben áll rendelkezésre, amelyből a négy alapszín(fehér, fekete, szürke és piros) általában raktáron van, a többi színre kicsit várni kell, míg Norvégiából megérkezik.

Némi felárért a RAL skála további 184 színében rendelhető az ADAX NEO norvég panel.

ADAX NEO - a belsőépítészek álom fűtőtestje: SZÍNEK IDE KATTINTVA!


Norvég panel, adax neoFOGYASZTÁS és ELŐNYÖK röviden

2014-től továbbfejlesztett változat - , amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt. A fűtésteljesítményt még gazdaságosabbá teszi a precíz elektronikus vezérlés.

Ha az ADAX önálló fűtésként üzemel, a kívánt hőmérséklet elérése után a termosztát ki-bekapcsolva tartja a beállított hőfokot a helyiségben és a várható fogyasztás helyes méretezés esetén egy nap alatt 8 óra üzemidővel számítandó.(Pl egy 1kw-os fűtőpanel fogyasztása 1 nap alatt kb. 8 kwh lesz 22 C fokos szobahőmérsékletnél.!)

Érdemes kihasználni a vezérlő adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 15-20% energiamegtakarítás is elérhető egy egyszerű mechanikus termosztátos konvektorhoz képest. (ADAX VP10 KT széria pl.). A fűtőpanel maximálisan igazodik az Ön igényeihez, hosszú távon is az elvárt minőségű komfortérzetet biztosítja.

 

  1. Régi fűtési rendszerét a legkisebb ráfordítással cserélheti újra!
  2. Meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is!
  3. Központi fűtésrendszerek harmadának áráért kiváló megoldást kap
  4. Bárhol, ahol áram van, 1 nap alatt kialakítható egy teljes lakás fűtése!
  5. Tiszta, biztonságos, egyszerűen kezelhető, maximálisan kiszámítható!
  6. Nem kell szervizelni, karbantartást nem igényel!
  7. Minden fűtőpanelre 5 év teljes körű garanciát vállalunk! (cseregarancia)

 Használhatóság, méretek

Adax Neo NP panel

Az ADAX NEO a fenti elhelyezési javaslatokat figyelembe véve bárhol alkalmazható, ahol elektromos áram van.

Ajánlott lakásokba, házakba, üzlethelyiségekbe, irodákba,  nyaralókba. Leginkább egy lapradiátorhoz hasonlítható, kecses, vékony korszerű kivitelben.

A rendszer legnagyobb előnye, hogy nem szükséges szakember segítsége a felszereléséhez: egyszerűen a falra kell csavarozni, bekapcsolni és kész.

Az elhelyezésben, a csavarok (tiplik) helyének kijelölésében pedig a csomagolás belső oldalán lévő sablon segít. Ezzel már a beruházás pillanatában jelentős összeget takaríthatunk meg a fűtés kiépítésén.

 

Az ADAX NEO fűtőpaneleknek két fajtája van magassági értelemben.

Az NP 37 cm magas széria 400W, 600W, 800W, 1000W, 1200W, 1400W, 2000W teljesítményben érhető el.

Adax Neo SL panelAmennyiben a  37cm magassági méretűek nem férnek el, úgy elérhető az

NL 20 cm magas kivitel 600, 800, 1000 és 1200W-os teljesítményben is. Ezeket a paneleket alacsony parapet falú helyiségekbe ajánljuk. 

A fűtőpanelek a faltól csak 8,5 cm-re állnak el. A bekötés mehet a legegyszerűbb módon a 115 cm-es hálózati vezetéken lévő dug-villát bedugjuk és kész.

Elegánsabb persze, ha a vezetéket elrejtjük: a dugaszoló aljzat lehet a panel mögött vagy direktben kötheti be a villanyszerelő !

Fontos, a dugvilla levágása nem jár garanciavesztéssel!

A panelek felületi hőmérséklete ritkán éri elé az 50 fokot, ez elsősorban a gravitációs áramlás feltételeitől függ az adott helyiségben.

Ami lényeges: így gyermekszobában is nyugodtan használhatjuk!

(Ha valaki nagyon meleget szeretne, 35 C fok a termosztát maximális beállítási foka.)


 

PHF elektromos fűtésüzlet

ADAX NEO adatok, méretek áttekintése

Fűtőpanel

 típusa

 

Teljesítmény
(Watt)

Szükséges

áramerősség
(W / V = Amper)

 

Hosszúság
(mm)

 

Magasság
(mm)

ADAX NEO NP04 400 W 1,74 A 474 mm 370 mm
ADAX NEO NP06 600 W 2,61 A 589 mm 370 mm
ADAX NEO NP08 800 W 3,48 A 704 mm 370 mm
ADAX NEO NP10 1000 W 4.35 A 762 mm 370 mm
ADAX NEO NP12 1200 W 5,22 A 934 mm 370 mm
ADAX NEO NP14 1400 W 6,09 A 1049 mm 370 mm
ADAX NEO NP20 2000 W 8,70 A 1394 mm 370 mm
ADAX NEO NL08 800 W 3,48 A 1050 mm 180 mm
ADAX NEO NL10 1000 W 4,35 A 1280 mm 180 mm