Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630 995 2237                          Ingyenes tervezés és ajánlatkérés emailben:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Norvég fűtőpanelek

GLAMOX norvég elektromos fűtőpanelek

A GLAMOX norvég fűtőpanel a legzordabb téli időben is biztonságot és komfortot nyújt használja számára. Gyakorlatilag bárhol megállja a helyét, ott is, ahol az ADAX NEO már nem ajánlott.

Azaz jól és gazdaságosan használható rosszabb hőszigetelésű lakásoknál, házaknál, illetve nagyobb belmagasságú polgári lakásokban, ahol ragaszkodunk a konvekciós fűtéshez.

Miért is jó a Glamox panel?

 

Glamox norvég fűtőpanel előnyei, miben jobb, mint többi konvekciós fűtőtest?

 

Glamox norvég fűtőpanel méreteiAmi azonnal észrevehető a Glamox paneleknél az egyrészt a felső légkivezetés minősége és a relatív nagy hosszúság, nagy test!

Azonos teljesítménynél ennél hosszabb (szélesebb) fűtőtestet nem találunk e területen, a 2000W teljesítményű TPA20 pontosan 167 cm hosszú.

A Glamox így egy széles sávban indítja felfelé és forgatja meg a levegőt az adott helyiségben, viszonylag alacsony hőmérsékleten, hiszen az adott hőenergiát nagyobb felületen (sávban) adja le.

Így pl. ideális fűtőtestje egy hosszú nappalinak, ahol esetleg két fűtőtest is szükséges a fűtéshez a hosszú falon elhelyezve!

Az előre irányuló meleg levegő kiáramlás sokat segít a gazdaságos működéshez olyan elhelyezésnél is, ahol a fűtőtest felett függöny vagy akár egy komolyabb polc van.

Ha egy normál konvektort a külső (környezettel érintkező)  falon helyezünk el és a levegő egyenesen felfelé áramlik (pl. Adax Neo vagy sima ADAX panelek), és ráadásul ez a fal nem túl jó hőszigetelésű, akkor mi is történik?

Glamox norvég fűtőpanel, konvekciós fűtésAz elektromos energiával konvekciósan felfelé áramló meleg levegő az emelkedés közben a hideg fal közelsége miatt a hőenergiája jó részét már le is adja a falon keresztül a külső környezetnek a felfelé áramlás közben.

Így a helyiség másik oldalán már jóval kisebb hőmérsékletű a levegő, mint a Glamoxnál.

Azaz a Glamox itt is hatékonyabban,  tud működni, mint a közvetlenül felfelé "dolgozó" panelek, így gazdaságos elektromos fűtés!

Sőt, nagyobb belmagasságú lakásokba is a Glamoxot ajánljuk a fentiek miatt, ha valaki ragaszkodik a konvekciós (és norvég) fűtéshez! Bár ilyen helyeken az infrafűtéssel kombinált valódi fűtőpanelek, például az Atlantic SOLIUS fűtőtestek üzemelnek a leggazdaságosabban.


Új norvég fűtőpanelekkel és Glamox fűtéssel foglalkozó honlapunk itt

ADAXNEO.HU


 
Glamox TPA norvég panel digitális vezérlésselNorvégia leghidegebb részein tesztelik őket nap, mint nap, ott, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nem csak kedv, vagy szimpátia, hanem létkérdés is.
Mindezt bizonyítja, hogy a norvég gyár 1960 óta gyárt és világszerte forgalmaz ilyen rendszerű fűtőpaneleket. A skandináv országokon kívül szerte Európában és Ázsiában forgalmazzák a GLAMOX fűtőpaneleket, az évente átadott több, mint egymillió darab bizonyítja a GLAMOX töretlen sikerét.
Esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, de örök divatú tervezést, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.

 

A Glamox fűtőpanel fűtés mechanizmusa:

  A panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe. Nincs benne sem ventilátor, sem izzószál, mely égetné és keringetné a port.

Nincs az egészségre ártalmas  fizikai és élettani hatása sem: egyszerűen, a termodinamika elvén működik, a meleg levegő könnyebb, mint a hideg.


glamox cserélhető termosztáttalA fűtőpanel lelke a tetszőlegesen megválasztható termosztátban rejlik. Egy processzor segítségével a vezérlő méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie, azaz amint eléri a helyiség hőmérséklete a beállított hőfokot, a termosztát ki-bekapcsolva tartja szinten a hőmérsékletet bizonyos hőmérsékleti sávban.
Jól tervezett fűtőteljesítmény esetén általában egy nap alatt 6 - 8 órát működik a panel. A visszajelző LED-en lehet látni, hogy mikor működik.

Az egyszerűbb ET termosztát elektronikusan szakítja meg és adja az áramot, és egy tekerőtárcsa segítségével állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet.

A DT digitális kijelzőjű és programozható termosztát.

 

Normál magasTPA  típus 35 cm                                                                Alacsony típus TLO 18 cm

 


            glamox tpa fűtőpanel                     glamox tlo fűtőpanel

        Glamox TPA fűtőpanel vásárlás                      

A GLAMOX elektromos fűtés nagy előnye, hogy tetszőlegesen megválasztható a fűtőpanel vezérlése.

Azaz a vásárlásnál fontos, hogy átgondolja, a fűtést milyen helyiségben szeretné használni és azt is, hogy milyen céllal.
A fűtőpanel tetején kialakítottak egy foglalatot, ahová ezek a termosztátok bepattinthatóak. Minden termosztát folyamatosan méri a fűtendő helyiség pillanatnyi hőmérsékletét és hőmérséklet változását, ezekből a mért adatokból a vezérlő kiszámítja, hogy az adott helyiségbe mikor kell feltétlenül további hőt közölnie. Az automatika segítségével Önnek csupán a kívánt hőfokot kell beállítani és a készülék ezt garantálja.

2020-tól sajnos az ET termosztát már nincs forgalomban, de a cserélhetőség megmaradt. Ez akkor előny, ha véletlenül a készülék meghibásodik. (a minimális számú meghibásodás majdnem mindig elektronikus) Ilyenkor a javítás egy egyszerű termosztát cseréből áll.

Mindezt segíti az 5 éves cseregarancia is, mindent futár intéz általában!

 


2Glamox panel irodában018-as fejlesztések az ERP READY Glamox GDT széria termosztátjában:

 

Ablaknyitás érzékelő: Bekapcsolása esetén a termosztát érzékeli a nyitott ablakot

Adaptív indítás: Az előre beállított hőmérsékletet a termosztát a kívánt időre állítja be

Állandó komfort és csökkentett hőmérséklet érték: ha a beállított heti programtól szeretne eltérni ezt könnyen megteheti ezzel a funkcióval

24 órás védelem áramkimaradás esetén (A beállított programot max 24 órás áramkimaradás esetén sem felejti el)

- A kijelző fényerejének automatikus csökkentése, hogy Önt éjszaka se zavarja a LED kijelző


Nyíregyházi boltunkban raktárról vásárolhat: SZAKÜZLETEK - NORDART PONTOK


 

glamox et termosztátAz ET termosztátnál egy forgatógomb segítségével tetszőlegesen beállíthatja rajta, hogy hány fokot kíván, a készülék ezt fogja garantálni a fűtendő helyiségben.

Amint elérte a kívánt hőfokot, kikapcsol és csak akkor közöl a helyiséggel hőt, amikor az feltétlenül szükséges.

Sajnos 2020 elejétől az ET termosztátos verzió kifutott, így az már nem rendelhető, csak a GDT változat.

 

glamox dt termosztátA DT digitálisan programozható vezérlőegységgel fokra pontosan tudja állítani a kívánt hőmérsékletét az adott helyiségnek. Amikor nem tartózkodik otthon, a program szerint automatikusan takarékfunkcióra vált, így még kedvezőbb fogyasztás érhető el.

 

.GLAMOX VÁSÁRLÁS


                              

A Glamox TPA és TLO sorozat méretrendje (ezeket is  pontosan, termékenként megtalálja webáruházunkban)

glamox tpa méretek                      glamox tlo méretek